Kamer zoeken via Direct Wonen

Wanneer je op zoek bent naar een kamer, dan kan Direct Wonen de uitkomst zijn. Bij Direct Wonen hebben ze inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in het verhuren van kamers, studio’s, appartementen en woningen. Het succes van Direct Wonen is immens, het bedrijf heeft namelijk in 2022 de prijzen ‘website van het jaar 2022’ en ‘app van het jaar 2022’ gewonnen. Dit is natuurlijk ook helemaal niet zo heel erg gek, het bedrijf is namelijk in heel Nederland actief met het (ver)huren van woningen. Vrijwel iedereen die op zoek is naar woonruimte heeft daarom al eens van het bedrijf gehoord, maar hoe werkt het Direct Wonen precies?

Een woning vinden via Direct Wonen

Wanneer je op zoek gaat naar een woning via Direct Wonen, dan kun je in drie stappen op zoek naar een nieuwe woning:

 1. Registreer je gratis en zoek een woning in het actuele aanbod
  Wanneer je op zoek bent naar een woning, dan dien je te beginnen met het aanmaken van een account op de website van Direct Wonen. Elke week worden er op de website nieuwe woningen, appartementen, kamers en studio advertenties geplaatst. Het aanmaken van een account is gratis en door middel van persoonlijke email alerts word je op de hoogte gehouden van de nieuwste woonruimtes. Na het personaliseren van je profiel word je automatisch door het systeem gematcht aan de nieuwste woningen welke voldoen aan jouw wensen. 
 2. Maak je profiel compleet
  Na het aanmaken van je account is het belangrijk om je profiel te personaliseren. De appartementen, studio’s en kamers welke aangeboden worden op de website van Direct Wonen zijn namelijk niet in het beheer van Direct Wonen. Wanneer je interesse hebt in één van de woonruimtes, dan kun je via de website rechtstreeks in contact komen met de verhuurder en de huisgenoten van de woning. Je kunt met deze personen in contact komen door te reageren op de advertentie van de woning waarin je interesse hebt. Met deze reden in het achterhoofd is het belangrijk om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Je kunt je profiel personaliseren met je telefoonnummer en een korte introductie over jezelf. 
 3. Reageer op woningen met je eigen Smart Account
  De woningen, appartementen, studio’s en de kamers van Direct Wonen zijn niet in het beheer van het bedrijf zelf. Wanneer je een bezichtiging wilt in een van de woningen, dan dien je direct in contact te komen met de verhuurder zelf. Om in contact te komen met de verhuurders dien je in het bezit te zijn van een Smart Account. Via een Smart Account kun je namelijk als eerste reageren op de Smart Only advertenties op de website. Een ander voordeel is dat je met een Smart Account door Direct Wonen wordt geholpen om je profiel zo efficiënt mogelijk in te vullen. Je kunt daarbij ook gebruikmaken van de mogelijkheid om persoonlijke documenten te uploaden. Je kunt er met een Smart Account ook voor kiezen om een video-introductie van jezelf op je profiel te plaatsen. Hierdoor hebben de verhuurder en je eventuele huisgenoten direct een goed beeld van wie je bent.

Een Smart Account bij Direct Wonen

Wanneer je kiest voor een Smart Account bij Direct Wonen, dan kun je genieten van een aantal interessante voordelen. De leden met een Smart Account zijn namelijk drie dagen alvorens op de hoogte van de nieuwste woningen op de website. Daarnaast heb je met een Smart Account ook de mogelijkheid om een videoboodschap van jezelf te plaatsen op je profiel.

Het aanmaken van een videoboodschap lijkt misschien niet zo interessant, maar dit is het wel. Gebleken is namelijk dat verhuurders over het algemeen sneller kiezen voor een persoon met een videoboodschap. Een verhuurder wil namelijk niet zijn tijd verspillen met meerdere bezichtigingen. Via een videoboodschap kan hij daarom gemakkelijk en snel een goede indruk van je krijgen. Laat je een goede indruk achter, dan zijn jouw kansen op een bezichtiging natuurlijk veel hoger dan van personen zonder een videoboodschap. Een introductievideo op je account kan dus een heel groot verschil maken.

De kosten van een Smart Account bij Direct Wonen

Wanneer je kiest voor een Smart Account bij Direct Wonen, dan kun je in tegenstelling tot het gratis account gebruikmaken van:

 • Onbeperkt reageren op het woningaanbod op de website
 • Je krijgt drie dagen eerder toegang tot het nieuwste woningaanbod
 • Je kunt je account personaliseren waardoor je opvalt bij de verhuurder
 • Je kunt een video-introductie sturen naar de verhuurder om zo een goede indruk van jezelf te geven.
 • Je bent in de mogelijkheid om persoonlijke documenten te uploaden. Denk hierbij aan je paspoort of je loonstroken. Deze worden uiteraard niet weergegeven op je profiel, maar stellen je wel in staat om je zoektocht op de website te versnellen.

De kosten van een Smart Account bij Direct wonen zijn:

 • Basic Smart Account: twee weken voor € 10,95.
 • Plus Smart Account: een maand voor €  19,95
 • Premium Smart Account: drie maanden voor € 34,95

Hoe langer je een Smart Account neemt, hoe voordeliger de kosten van het Smart Account worden. Er is geen verschil in functies tussen de drie verschillende Smart Account mogelijkheden.

Via de website van Direct Wonen kun je ook gebruikmaken van een gratis account. Tijdens het gebruik van een gratis account kun je niet onbeperkt reageren op woningen. Daarnaast zijn je mogelijkheden op de website erg beperkt waardoor je een flinke achterstand oploopt in tegenstelling tot de Smart Account gebruikers.

Kamertjes
Logo